کاربرد دولومیت چیست ، این سوالی است که درباره آن گفتگو کرده و نقش آن را در صنایع روشن میکنیم. دولومیت نیز مانند دیگر کانیهای معدنی در صنایع مختلف حضور دارد که از جمله آنها فولادسازی است. از شما اجازه میخواهیم قبل از بررسی کاربرد این کانی معدنی درباره چیستی و ماهیت آن توضیح بدهیم. این ماده معدنی، شش ودو دهم گرم بر سانتیمتر مکعب سنگینی داشته و سختی آن ۴–۵/۳ ارزیابی شده است.
رنگ و نمای این کانی شیشه ای بوده و گاه دارای جلای مرواریدی نیز می باشد. خوب است بدانید، دولومیت دارای لایه های ضخیم و فرم های قطور می باشد. بیشترین کاربرد کانی ها به دولومیت اختصاص داده می شود زیرا این سنگ ها را می توان در بیشتر معادن و رگه های معدنی یافت.
ویژگی های دولومیت
در پاراگراف اول سعی شد تا به این سوال که کاربرد دولومیت چیست، پاسخ داده شود. یکی از راه هایی که می توان به شناخت بهتر دولومیت و کاربرد آن در صنایع رسید، بررسی ویژگی های ظاهری آن است. از جمله ویژگیهای سنگ معدنی دولومیت رنگ آن است که آن را برجسته می کند. رنگی که در دولومیت ها مشاهده می شود، خاکستری روشن بوده و رنگ کرمی نیز در این کانی حضور دارد. سبز، سیاه و سفید از دیگر رنگ هایی هستند که در این ماده معدنی مشاهده می شوند.
این سنگ معدنی در کلریک اسید قابل حل است. از نظر سختی نیز این کانی در رده چهارم قرار می گیرد و از پایداری و مقاومت بالایی نسبت به دیگر سنگ های کربناته برخوردار است. چنانچه این کانی را در مجاورت هوا قرار دهید، رنگ آن به زرد یا صورتی متمایل می شود. دلیل این امر، حضور درصد بسیار کم FeCo در ساختار آن است. در چنین شرایطی سنگ دولومیت بسیار نادر و گران قیمت ارزیابی خواهد شد.
ناگفته نماند، این ماده از نظر شکل و ساختار کریستالی، شفاف، لوزی و منشور مانند می باشد و از این جهات پتانسیل خوبی دارد تا با الماس مقایسه شود.
کاربرد دولومیت در این حوزه ها قابل بررسی است
- سنگ های ساختمانی
- تولید شیشه
- تولید سیمان
- حذف اسیدیته خاک به منظور رشد بهتر گیاهان و مصارف زراعتی
- دولومیت خرد شده در ساخت راه آهن، تونل های فاضلاب و معادن ذغال به کار گرفته می شود
- بتن سازی
- سنگ های زینتی
- به خاطر خاصیت پی هاش این کانی، می توان آن را در آکواریوم ها برای تنظیم آب مورد استفاده قرار داد
- داروسازی
منبع: دولومیت و کاربرد آن